DETAILED NOTES ON REKTAL PROLAPSUS JEL

Detailed Notes on rektal prolapsus jel

Detailed Notes on rektal prolapsus jel

Blog Article

Hamilelik belirtileri genellikle birçAlright kişi de değişkenlik gösterir. Anne adaylarının bazılarında oldukça fazla belirtiler yer alırken bazılarında ise herhangi bir belirtiye rastlanmaz. Bu durum tamamen kişiden kişiye göre değişir. Düzenli bir adet takvimi varsa eğer hamilelik zamanını buradan da kontrol etmeniz mümkün.

Dış gebelik ayrıca karın ağrısına neden olabilir. Bu ağrı, adet dönemi ağrısına benzer.

Unutmayın ki birçAlright kadın sağlıklı gebelikler ve bebekler sahibi olur. Hazır olduğunuzda, gelecekteki hamileliğinizin sağlıklı olmasını sağlamak için doktorunuzla konuşun.

Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak  ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.

Ameliyat sonrası ilk haftada mümkün olduğunca dinlenin ve sonraki haftalarda toleransınıza göre aktivitelerinizi artırın.

Eğer tüpler patlarsa kan karın boşluğuna ilerler ve yoğun ağrı oluşturur. Oluşan ağrılar pelvis bölgesinde hissedilirken bazı durumlarda ise omuz ve boyuna kadar ilerleyebilir. Bu şikayetleri olan anne adaylarımız hiç dış gebelik belirtileri vakit kayıp etmeden en yakın sağlık kuruluşuna giderek gereken müdahaleleri yaptırmalıdır.

Kanama: Gebelik dönemi boyunca hafif kanama çAlright yaygın bir durumdur. Ancak normalden fazla miktarda kanama ya da tamamen farklı bir zamanda kanama, dış gebeliğin bir diğer olası belirtisidir.

Bireyin gösterdiği belirtiler ve semptomlar, kanın biriktiği yer ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlı olarak değişir. Karnın tek tarafında şiddetli, bıçak saplanması gibi ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma gibi belirtiler de ektopik gebelikle ilişkilendirilebilir.

Dış gebelik tedavisinde en uygun yöntem, anne adayının sağlık durumu, gebeliğin ilerleyişi ve diğer faktörlere bağlı olarak seçilir. Bu nedenle kadın doğum uzmanına danışılarak en doğru tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Sadece işlevsel olarak gelişmiş bir rahim, bebeğin yuvalanmasından gelişimine ve doğumuna kadar gelişmesi için suitable bir yer sağlar.

Enflamasyon veya enfeksiyon. Bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, tüplerde ve diğer yakın organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve dış gebelik riskinizi artırabilir.

 Hafif veya ağır olabilen ve parlak kırmızı veya kahverengimsi renkte olabilen vajinal kanama,

Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.

Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.

Report this page